Inflammation og muskelspændinger

Muskulære spændinger

og/eller

Inflammation

triggerpunkt Rectus Femoris
triggerpunkter Soleus
triggerpunkter i underarm

Muskulære spændinger 

 

Kroppens reaktion på en overbelastning af en muskel vil være at trække sig sammen, samt at ophobe små kalkaflejringer, begge dele i et triggerpunkt. 

 

Muskler kan to ting. De kan trække sig sammen, og de kan give slip. Det er derfor vigtigt at holde sine muskler smidige, som velfungerende elastikker. Dvs træne moderat og huske at spænde ud, samt huske at skifte arbejdstillinger, og benytte korrekte arbejdstillinger. Ikke kun på arbejde, men også i fritiden. 


Ved en overbelastning, vil musklen spænde op i dens triggerpunkt. 

Denne spænding kan ofte udløses ved at massere triggerpunktet. Laseren når 8-12 cm ind i kroppen, og kan derfor bearbejde et større og dybere område end en massage kan. Laseren påfører ikke smerte ved behandlingen, som tryk og massage kan gøre. Laserbehandling kan både  hjælpe området med at sætte gang i udskillelsen af affaldstoffer i punktet, og smertedæmpe.

Således vil spændingen stille og roligt give slip. 


Triggerpunktet sidder ofte et andet sted end der hvor din smerte sidder. 

På illustrationerne ovenover ses nogle triggerpunkters placering for fx ondt i en fingeren - triggerpunktte sidder i armen. Triggerpunkter for ondt i hælen, hvor flere sidder i benet, og et af triggerpunkterne for knæet, som sidder i låret. 


Eksempel, knæ:

Lårmusklen hæfter oppe i hoften og nede på knæskallen. Hver dag når du går, løber, går op og ned af noget/fx trapper, cykler osv. løfter din lårmuskel dit ben. Musklen laver en sammentrækning og derefter giver den slip. Igen og igen (i kombination med en masse andre muskler). Den bliver brugt tusindvis af gange hver døgn. Hver gang trækker den sig sammen. Hver gang giver den slip. Når den bliver overanstrengt krymper den sig lidt sammen i sit triggerpunkt. Lårmuskelen er nu lidt for kort. Den hæfter stadig i hver ende - og er lidt for kort. Derved opstår der et for stort træk der hvor den hæfter, og smerten vil mærkes der. Du vil derfor typisk mærke en smerte i dit knæ, når du har brugt dine ben meget. 


Derfor er det vigtigt, at du strækker ud, når du har løbet, cyklet, eller bare gået en lang tur. 


Laseren påvirker kroppen til at give slip på spændingen i triggerpunktet. Inflammation er en betændelsestilstand

 

Inflammation opstår som kroppens reation på en betændelse eller overbelastning af muskler, sener eller ledbånd.

 

Inflammation kan ofte opstå pga. en muskulær overbelastning og dermed en spænding i musklen, eller i den sene/ligament som den overbelastede muskel hæfter med. 

Inflammation vil mærkes som en smerte, nogen gange med varme, rødme eller hævelse. Inflammation kan ikke behandles med fx massage. Inflammation skal fjernes af kroppen, ved en cirkulation hvor affaldsstofferne fjernes gennem lymfesystemet. 

Laserbehandling påvirker cellerne i området, til at yde bedre, ved at tilføre energi til cellerne. 

Årsager og symptomer

Laseren kan behandler symptomerne, og derfor er det vigtigt, at du selv er med til at finde årsagen, bearbejde dem og finde nye gode vaner, så behandling ikke bare er en del af en ond cirkel. 


De fleste muskulære spændinger kan undgåes ved korrekte arbejds- og sovestillinger, ændring af gåmøsntre eller andre, ofte ubevidste, uhensigtsmæssige måde at bevæge sig eller bruge sin krop på. 


En muskel kan trække sig sammen

og den kan give slip. 

ALTSÅ - en muskel kan ikke strække sig ud.

DU kan strække dine muskler ud!


Smerter

Smerte er et signal som kroppen sender ud, for at indikere overfor os, at der er noget vi skal tage os af. Medicinsk laser

Laser kan i mange tilfælde erstatte brugen af medicin, og de medicinske bevirkninger kan derved undgås. Laserbehandling giver ikke bivirkninger. 

Laseren kan medføre en behandlingsreaktion, som vil aftage indenfor senest et døgn. 


Triggerpunkter


Triggerpunkter er de steder i musklerne, hvor de trækker fibrene sammen og danner affaldstoffer. Disse punkter skal bearbejdes for at udløse musklens spænding, samt få affaldsstofferne cirkuleret ud.