Smerter fra nakken

Nakke og skulder


Piskesmæld, hovedpine og migræne

Trapezius triggerpunkter
Sternocleidomastoid triggerpunkter
Semispinalis Capitis, Multifidi trp

Spændinger og inflammation i nakken

 

Nakkens muskler udsættes for mange typer af overbelastninger

 

Jeg har haft den fornøjelse at hjælpe mange klienter af med både gamle og nye piskesmælds gener, som svimmelhed, smerter i hoved, nakke og arme, samt den efterfølgende konfushed der kan opstå af nakkespændinger. 

 

Hold i nakken, smerte af inflammation, hovedpiner og migræne som opstår af nakkespændinger, har det til fælles, at de sidder i den tætpakkede nakke, hvor man reelt kun kan massere det aller yderste lag, hvilket ofte er yderligere smertefyldt. Man kan ty til medicinsk behandling, med risiko for efterfølgende skadevirkninger, hvis man har et stort medicin forbrug i mange år.


Fordelen ved laserbehandlingener, at selve behandlingen er smertefri, og den er både skånsom og dybdegående. Det vil ofte være nødvendigt med en række behandlinger, i starten over en kortere periode, men behandlingerne kan på sigt gøre dig medicinfri.


Er dine gener ofte tilbagvendende skal vi i fællesskab have fundet årsagen og givet dig nogle nye gode vaner, så du kan slippe ud af den onde cirkel. 

Piskesmæld

Forbindes ofte med noget der opstår i forbindelse med trafikulykker, hvor hovedet kastes frem og tilbage pga sammenstødet.

Piskesmæld opstår dog også ved faldulykker, eller ved lige ved og næsten fald ulykker. 

Fordi nakken bliver udsat for en ekstrem stor belastning i et meget kort øjeblik. 

Ofte ved hjernerystelse opstår der også piskesmæld, dvs nakken tager af for den belastning som hovedet bliver udsat for. Hvis du går ind i noget, hvis du besvimer og falder om. Hovedet bliver udsat for et stød, der forårsager hjernerystelse, nakken får samtidigt piskesmæld, idet dens stabilisering af hovedet bliver udsat for en overbelastning.


Symptomer kan bl.a. være:

- svimmelhed

- jævnligt tilbagevendende hold i nakken

- jag ned i armen

- koncentrationsbesvær

- hovedpine


Hovedpine og migræne

Kan opstå af forkerte arbejdstillinger, er blot belastende arbejdsstillinger i for lang tid af gangen, som ved computerarbejde eller anden skærm beskæftigelse eller aktivitet, hvor man holder hovedet fremme i stedet for at holde det centreret over ryghvirvlerne. Anspændthed, angst og forkert vejrtrækning kan også forårsage spændinger i nakkeregionen og overkroppen, som fører til hovedpiner i forskellig grad.


Illustrationerne i toppen af siden viser hvor mange forskellige punkter som kan forårsage hovedpiner. Punkterne kan også forårsage forstyrrelser længere ned i bevægeapparatet, arme, ryg, skulder osv.